Cafe la Loop 86 & Gallery | JAM

Favorite
2,685
Release Time: June 3, 2020
PROJECT CREDITS

Project name: Cafe la Loop 86 & Gallery

Project location: Shanghai, China

Company name:  JAM

Other participants:

Clients: TOYOTOMI Holdings

Website: www.junmurata.com

Contact e-mail: jm@junmurata.com

Completion Year:  2019

floor area: 1033 ft2 (96 m2)

design period: oct – nov 2018

construction period: jan – mar 2019

Photo credits: JAM

ChinaShanghai

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Jun Murata | JAM,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Jun Murata | JAM. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© JAM

Café la loop 86 is a multi-functional space situated within Shanghai‘s shipyard 1862 building. the concept behind the design focuses on creating a flexible and open interior that serves also as a gallery. Characterized by a pared-back material palette and bare walls, the project has been formed to provide the perfect backdrop for exhibitions.

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

The program of the scheme comprises of a closed off office and storage room to the back corner, with the rest of the interior designed by the architect to be semi-open. Within this open space, a partition in the center subtly separates a meeting and gallery space. The remaining area consists of the café, which is articulated by a large white bar, becoming the focal point of the interior.

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

With regard to materials, the walls and floor have been built in concrete, with the exposed ceiling painted in white to complement the minimal style. To offset this color palette, wood and brass accents are employed to bring an element of warmth to the space, with wishbone chairs by Hans Wegner sitting around a handmade table. The façade of the café is made from gradated glass, ensuring privacy for the guests. Artificial light has also been considered, with strips used at the base of partitions and under the bar counter to illuminate the spaces and bring the pared-back space to life.

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

© JAM

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data