Flower House | NO ARCHITECTURE

Favorite
4,524
Release Time: December 2, 2022
PROJECT CREDITS

Client: Private
Location: Berkshire County, Massachusetts, US
Program: Private Residence
Area: 326 m² (3,512 ft²)
Value: USD$ 2.6 million
Status: Completed 2020
Photography: © Iwan Baan / © NO ARCHITECTURE
Team: Dana AlMathkoor, Maria Carriero, Yan Chen, Jennifer Diep, Sbrissa Eleonora, Andrew Heid, Yawen Jin, James Kubiniec, Chung Ming Lam, Jean Lien, Naifei Liu, Alberto Andrés Silva Olivo, Jie Xie, Jialin Yuan, Daniel Zuvia
Collaborators: Quadresign Inc., Madden & Baughman Engineering, Inc., Patrick Cullina Horticultural Design

United States

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于NO ARCHITECTURE,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner NO ARCHITECTURE. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The project reinterprets and expands on the glass house typology through its dynamic relationship to the native landscape and a plan configuration that organizes the six interlocking pavilions into “petals” around a central open courtyard. Partially excavated into a hillside, the project’s topography offers thermal insulation while modulating the interior spaces along spectrums of open to closed, public to private, above and below grade.

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

Uphill to the west, clerestory windows illuminate the bedrooms and baths; while downhill to the east, the more public programs open to the surrounding landscape through floor-to-ceiling windows. Similarly, in plan, the six pavilions are oriented to optimize varying sun exposures and levels of privacy, while the cantilevered roof canopies provide weather protection, passive shading for the interior, and a dramatic frame that expands the transition from interior to exterior.

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

Structurally, each pavilion operates like a Miesian umbrella diagram—a canopy open to all sides—with an exposed concrete slab-on-grade below. The entire structure is vertically supported by load-bearing window frames and stabilized laterally by T- and L-shaped cores that conceal shear walls.

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

© NO ARCHITECTURE

By consolidating the bathroom, storage, and mechanicals within these structural cores, the project maximizes usable space and minimizes poche. The resulting column-free interiors liberate interior movement and maintain clear sightlines between the internal landscape of the courtyard and the exterior landscape beyond. In striving to clarify and reduce the profile of architectural components, we find a balance for the structure’s spatial exuberance, while foregrounding the landscape and program.

West facade. The project reconceives the “glass house” typology through dynamic relations to the natural landscape and native context. © Iwan Baan

Aerial view looking south. Surrounded by several hundred acres of agricultural land trust, the site receives immediate views of working farms and the Berkshire mountains in the distance. © Iwan Baan

Courtyard view looking east. Native plantings fill the central garden courtyard providing summer shade and breezes. In winter, deciduous trees provide winter sun for the interiors. The landscape berm provides thermal insulation year-round. © Iwan Baan

Northwest towards living room pavilion. Loadbearing mullions frame R-10 triple glazed, laminate glass windows. The R-20 insulated foundation walls covered in galvalume leave the concrete exposed on the interior. © Iwan Baan

Interior view of living room: 3”x6” mullions vertically support the mass timber canopy allowing for column free interiors. © Iwan Baan

Living room towards guest bedroom pavilions: The stepped concrete foundation walls follow the undulating topography, and therefore, modulate interior atmospheres along spectrums of open to closed, public to private, as well as above and below grade. © Iwan Baan

© Iwan Baan

Aerial view looking northeast. As the latest addition to a multi-generational property, the Flower House respects the neighboring vernacular buildings and agricultural context, and reflects the undulating mountains on the horizon. © Iwan Baan

© Iwan Baan

Moonrise to the east: In striving to clarify and reduce the architectural gesture to an idealized minimum, we balance the structure’s spatial form in order to foreground a harmony between social conviviality, landscape, and nature. © Iwan Baan

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

Drawings © NO ARCHITECTURE

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data